Friday, February 26, 2010

Vesti 26.02.

Gradonačelnik Beograda je izjavio da bi bilo bolje da se odgodila rekonstrukcija mosta "Gazela" dok se ne završi obilaznica oko Beograda i most preko Ade Ciganlije, jer saobraćaj u Beogradu ne može da izdrži jednu rekonstrukciju mosta i izgradnju drugog na razmaku od jednog kilometra.

Vodostaj reka u Srbiji je u porastu ali je nivo u većini mesta ispod kote vanredne odbrane od poplava. I dalje je najkritičnije u tokovima Crnog i Belog Timoka.

Vlada Srbije proglasila je dvorski kompleks na Dedinju u Beogradu, s pokretnim stvarima u njemu koje imaju poseban kulturni i istorijski značaj, za kulturno dobro.

Grane od posečenih platana u beogradskom Bulevaru kralja Aleksandra biće data za grejanje socijalno ugroženih porodica, dok će velika debla biti prodata na javnoj licitaciji.

Međunarodni turnir u besedništvu "Belgrejd open" biće otvoren danas u Skupštini Beograda, uz učešće više od 150 takmičara iz 16 zemalja.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik opštine Krf Sotiros Mikalef potpisali su Povelju o bratimljenju gradova.

Emina Jahović, Milan Stanković ili Oliver Katić predstavljaće Srbiju na "Pesmi Evrovizije", odluka je Gorana Bregovića i predstavnika RTS-a.

Glumica Dara Džokić osmi je laureat prestižne glumačke nagrade koja nosi ime prve srpske glumice "Žanka Stokić".

Novak Đoković pobedio Ivana Ljubičića sa 2:1 i plasirao se u polufinale ATP turnira u Dubaiju, a Janko Tipsarević izgubio od Mihaila Južnjija sa 2:0.

Zvanični srednji kurs evra:  99.63 dinara

Danas oblačno sa kišom. Maksimalna dnevna temperatura 15 stepeni.

No comments:

Post a Comment