Friday, April 3, 2009

AMSS

Prema podacima kojima raspolaže OC AMSS, na području Srbije, pretežno oblačno, ali nema padavina. Vidljivost je dobra osim na Crnom Vrhu, Kopaoniku i Zlatiboru, gde je smanjena zbog magle, na svega 50-100 metara.

Saobraćaj, van gradskih sredina je umerenog intenziteta i obavlja se bez većih zastoja. Na pojedinim deonicama gde su započeti radovi, saobraćaj je usporen i obavlja se prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

    Upozoravamo vozače da su počeli radovi na interventnoj popravci mosta preko kanala Dunav-Tisa-Dunav kod Vrbasa, na auto-putu E-75, deonica Novi Sad-Subotica. Planirano je da radovi budu završeni do 31.05.2009. godine.   Zbog radova na interventnoj popravci nadvožnjaka preko autoputa E-70 na petlji Pećinci, saobraćaj će biti u potpunom prekidu od danas (od 8 časova) do 07.04.2009. (do 12 časova). Saobraćaj će se usmeravati na obilazne puteve, prema postavljenoj vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji.
    Na putevima u višim, brdsko-planinskim predelima i ka zimskim turističkim centrima, kolovozi su mestimično vlažni usled otapanja snega pored puta, a ponegde ima i od 1-3 cm zaostalog snega na kolovozu, pa se preporučuje zimska oprema.
    Putari skreću pažnju na veliki broj oštećenja, na kolovozima. Zbog toga upozoravamo sve vozače da budu veoma oprezni i da poštuju saobraćajne propise i ograničenja na koja ih upozorava postavljena saobraćajna signalizacija.
    U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, učestali su odroni, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.    

No comments:

Post a Comment