Tuesday, March 31, 2009

AMSS

    Prema podacima kojima raspolaže AMSS, umereno oblačno i nestabilno vreme, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima, uslovljava mestimično mokre ili vlažne kolovoze. Magla smanjuje vidljivost preko prevoja Svetinja i Tresibaba na 50 do 100 metara.
   

Na putevima u višim, brdsko-planinskim predelima, kolovozi su mestimično vlažni usled otapanja snega pored puta. Na svim prilazima Kopaoniku, na putevima koji vode preko Vlasine, na Goliji, Tari, na regionalnim putevima u višim predelima Ivanjice, Nove Varoši, Prijepolja i Peštera još uvek ima od 1 do 3 cm mestimično zaostalog, kašastog, snega na kolovozu, pa je i dalje na snazi zabrana kretanja kamionima sa prikolicom i šleperima, a za ostale kategorije vozila se preporučuje zimska oprema.
   

utari skreću pažnju na veliki broj oštećenja na kolovozima. Zbog toga upozoravamo sve vozače da budu veoma oprezni i da poštuju saobraćajne propise i ograničenja na koja ih upozorava postavljena saobraćajna signalizacija.
   

Radovi na interventnoj popravci mosta preko kanala Dunav-Tisa-Dunav kod Vrbasa, na auto-putu E-75, deonica Novi Sad-Subotica, koji počinju 01.04.2009., a završavaju se 31.05.2009. godine, usloviće usporeno obavljanje saobraćaja prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.
   

U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, učestali su odroni, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.

No comments:

Post a Comment