Monday, March 30, 2009

Info Grocka

Upis dece u prvi razred osnovne škole počeće 1. aprila i trajaće do 31. maja. Testiranje će obaviti pedagog i psiholog škole. U prvi razred osnovne škole upisaće se deca koja do 31. avgusta ove godine pune od šest godina i šest meseci do sedam godina i šest meseci, odnosno mališani rođeni od 2002. do kraja februara 2003. godine.
Osnovna škola je obavezna da upiše dete koje ima prebivalište na području škole. Prilikom upisa deteta u prvi razred roditelji moraju da podnesu izvod iz matične knjige rođenih (overen prepis ili fotokopiju), potvrdu o zdravstvenom stanju deteta, kao i potvrdu o završenom pripremnom predškolskom programu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sistematski pregled dece, koja će ove godine biti upisana u prvi razred osnovne škole, obavljaju se u ambulantama Doma zrdavlja Grocka kod izabranog lekara. Mališani će morati da posete fizijatra, stomatologa, oftamologa , logopeda , pedijatra i ORL , nakon čega se izdaje potvrda da je dete spremno za upis u školu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Crveni krst Grocka u saradnji sa Institutom za tranfuziju krvi Beograd organizovao je akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama OŠ "Nikola Tesla " u Vinči. Tom prilikom prikupljeno je 29 jedinica krvi. Sledeća akcija planirana je za sutra u sali Srednje škole u Grockoj. Krv se može dati u prostorijama škole od 9 do 15 časova.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U okviru Sportiša-školskog sporta, održano je takmičenje u rukometu u OŠ "Sveti Sava" u Vrčinu. Prvo mesto u kategoriji dečaka osvojila je OŠ iz Kaluđerice, drugo mesto OŠ iz Grocke i treće OŠ iz Umčara . U kategoriji devojčica najbolje su bile učenice OŠ " Sveti Sava" iz Vrčina, drugo mesto osvojile su učenice OŠ "Mića Stojković" iz Umčara a treće Oš "Nikola Tesla" iz Vinče. Pehare i diplome pobednicima uručila je sekretar Sportskog saveza Živka Komlenac - Đorđević i direktor škole u Vrčinu Dobrica Sinđelić . Dodeli diploma prisustvovao je i član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje Vladimir Lukić.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U 23 .kolu Prve Srpske lige u košarci OKK Grocka pobedio je ekipu KK "Viva basket " rezultatom 86:84. U sledećem kolu košarkaši iz Grocke igraju sa ekipom KK "Kotež " iz Beograda.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

U 15. kolu Regionalne lige Beograd u odbojci OK Mladost izgubio je od ekipe "Blok-aut" rezultatom 0:3. OK Mladost sastaje se danas sa ekipom odbojkaškog kluba "Roda 1 "iz Beograda .

No comments:

Post a Comment