Tuesday, December 30, 2008

Saveti za doček

Ukoliko ćete Novu godinu dočekati ispred Doma Narodne skupštine i na ulicama grada, lekari savetuju da se dobro obučete.

Na ulici nema mesta glamuru, najbolje je biti dobro obučen i povesti računa da noge budu utopljenje. Ne bi trebalo stajati u jednom mestu, već šetati kako bi se telo zagrejalo. Čak i nekoliko nekih vežbica za zagrevanje na ulici neće škoditi.
U Hitnoj pomoći apeluju da se u novogodišnjoj noći povede računa o bezbednosti.
Apelujemo na roditelje da deci skrenu pažnju da ne konzumiraju velike količine alkohola i da ne mešaju pića, jer je njihov prag tolerancije na alkohol veoma nizak. Vremenske prilike nepogodne su za osobe sa lošom cirkulacijom i reumatičare. Savet je da u kući imate vitamin B, sodu bikarbonu i lekove koji pospešuju varenje, jer je novogodišnja trpeza bogata i teško joj je odoleti.
Oni koji su na ulici ne bi trebalo da koriste alkohol, jer on u početku greje, ali posle hladi organizam.
Ukoliko ste na ulici, ponesite čokoladicu ili kocku šecera i flašicu vode jer od hladnoće mogu pasti pritisak i šećer.
Osoba koja je preterala u alkoholu ne bi smela da spava, treba je pustiti da povrati i dati joj da pije čaj. Ako zaspi, trebalo bi da legne na stomak.
Posle Nove godine treba piti čajeve, naročito gorke, jer oni luče toksine iz organizma, a dobri su i limunada i vitamin B.



No comments:

Post a Comment