Tuesday, February 17, 2009

Sneg u Beogradu

Radnici "Beograd puta" iskoristili su praznične dane kada, po pravilu, na ulicama nema mnogo vozila, da temeljno očiste sneg sa svih saobraćajnica. Punom parom radile su i ostale komunalne službe, tako da je beli pokrivač uklonjen i sa većine trotoara.

Najpre su detaljno očišćene sve ulice kojima prolaze vozila javnog prevoza, kao i najuže gradsko jezgro. Posle toga su putari počeli da uklanjamo sneg i iz sporednih ulica. Kžu da su očišćena i sva prigradska naselja u kojima je situacija bila kritična, pa sada vozila "Laste" i Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd" nesmetano saobraćaju.

U ovom preduzeću tvrde da će i narednih dana ekipe Zimske službe raditi pojačanim kapacitetom. Angažovali su, kažu, čak 97 velikih kamiona s raonicima i posipačima, kao i 19 multikara – najmodernijih vozila za čišćenje snega, dok na regionalnim putevima radi 21 ekipa.

Trebalo bi naglasiti da se nadležnost Beogradputa završava se na kolovozima, dok su ostala javna preduzeća zadužena za uklanjanje snega sa autobuskih stajališta, stepeništa i iz parkova, kao i da su i sami građani dužni da očiste trotoare ispred ulaza u zgrade i radnje.

Za one koji to ne čine predviđene su visoke kazne. Tako je za preduzeća i pravna lica propisana kazna od 5.000 do 500.000 dinara, dok kazna za građane iznosi 2.500 dinara.

No comments:

Post a Comment