Monday, March 9, 2009

AMSS

   Prema podacima kojima raspolaže AMSS, umereno oblačno vreme, bez padavina na području Srbije, osim na Staroj Planini, gde ovog jutra pada slabiji sneg. Magla  otežava saobraćaj i smanjuju vidljivost dolinom Lima i Drine, ako i na Tresibabi. Kolovozi su suvi do mestimično vlažni, a saobraćaj je umeren i obavlja se bez zastoja.
    Zbog snega na kolovozu, kojeg ima do 3 cm, na snazi je zabrana kretanja kamionima sa prikolicom i šleperima na svim prilazima Kopaoniku, na putevima koji vode preko Goča, Vlasine, na Goliji, Tari, Debelog Brda, na prilazu Babinom zubu na Staroj planini, na regionalnim putevima u višim predelima Ivanjice, Resavice i Peštera. Na pomenutim putnim pravcima za ostale kategorije vozila zimska oprema je obavezna, bez koje se nemože ni na putevima područja Nove Varoši i Prijepolja jer ga ima i na putevima u nižim predelima.
    Putari skreću pažnju na veliki broj oštećenja na kolovozima. Zbog toga upozoravamo sve vozače da budu veoma oprezni i da poštuju saobraćajne propise i ograničenja na koja ih upozorava postavljena saobraćajna signalizacija.
    Klizište i nanosi zemlje i kamena, na magistralnom putu M5 Paraćin-Zaječar, kod mesta Grza, 10 kilometara od Paraćina, uslovilo je otežan saobraćaj. Postavljena je vertikalna signalizacija, a vozila se naizmenično propuštaju. Brzina kretanja vozila je ograničena, upozoravamo vozače da poštuju postavljenu signalizaciju.  Dežurne ekipe putara su na terernu i rade na raščišćavanju zemlje i kamena sa kolovoza. 
    U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, učestali su odroni, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku i Grdeličku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale gde su odroni najizraženiji.

No comments:

Post a Comment