Tuesday, March 10, 2009

AMSS

    Prema podacima kojima raspolaže AMSS,  na području Srbije je umereno oblačno vreme, sa kišom u nižim i susnežicom i snegom u višim predelima. Padavina nema samo u Bačkoj i Sremu.  Saobraćaj je umerenog inteziteta i obavlja se bez zastoja,  po mokrim kolovozima, u nižim, a pod raskvašenim snegom u višim predelima.
    Na prilazu Kopaniku iz pravca Brzeća, duva jak vetar koji stvara snežne nanose visine i do pola metra, na deonici Rendara-Jaram. Snežna vejavica smanjuje vidljivost na svega 5-10 metara.
    Saobraćaj je u prekidu, zbog izlivanja reke Tamiš, na lokalnom putu L-5, Banatski Despotovac-Botoš-Tomaševac, na deonici Botoš-Tomaševac.
    Zbog snega na kolovozu, kojeg ima do 3 cm, na snazi je zabrana kretanja kamionima sa prikolicom i šleperima na svim prilazima Kopaoniku, na putevima koji vode preko Goča, Vlasine, na Goliji, Tari, preko Debelog Brda, na prilazu Babinom zubu na Staroj planini, na regionalnim putevima u višim predelima Ivanjice, Resavice i Peštera. Na pomenutim putnim pravcima, za ostale kategorije vozila, zimska oprema je obavezna.
    Putari skreću pažnju na veliki broj oštećenja na kolovozima. Zbog toga upozoravamo sve vozače da budu veoma oprezni i da poštuju saobraćajne propise i ograničenja na koja ih upozorava postavljena vertikalna saobraćajna signalizacija.
    Klizište i nanosi zemlje i kamena, na magistralnom putu M-5 Paraćin-Zaječar, kod mesta Grza, 10 kilometara od Paraćina, uslovljavaju otežan saobraćaj. Postavljena je vertikalna signalizacija, a vozila se naizmenično propuštaju uz ograničenje brzine kretanja vozila. Upozoravamo vozače da poštuju postavljenu signalizaciju.  Dežurne ekipe putara su na terernu i rade na raščišćavanju zemlje i kamena sa kolovoza. 
    U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, učestali su odroni, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku i Grdeličku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale gde su odroni najizraženiji.

No comments:

Post a Comment