Wednesday, March 11, 2009

AMSS

    Prema podacima kojima raspolaže AMSS, u većem delu Srbije je pretežno oblačno i bez padavina, osim na Babinom zubu na Staroj planini gde pada sneg, dok je na jugu naše zemlje vedro i prohladno vreme. Saobraćaj je umerenog inteziteta i obavlja se bez većih zastoja, u nižim predelima po pretežno suvim do mestimično vlažnim kolovozima.
    Zbog snega na kolovozu, kojeg ima od 2 do 5 cm, na snazi je zabrana kretanja kamionima sa prikolicom i šleperima na svim prilazima Kopaoniku, na putevima koji vode preko Goča, Vlasine, na Goliji, Tari, na prilazu Babinom zubu na Staroj planini, na regionalnom putu R-119 Koznica-Drenska klisura, na regionalnim putevima u višim predelima Ivanjice i Peštera, na Divčibarama i preko Bukova. Na pomenutim putnim pravcima, za ostale kategorije vozila, zimska oprema je obavezna, dok su na prilazu Kopaniku iz pravca Brzeća, na deonici od Rendara do Jarama, obavezni i lanci .
    Putari skreću pažnju na veliki broj oštećenja na kolovozima. Zbog toga upozoravamo sve vozače da budu veoma oprezni i da poštuju saobraćajne propise i ograničenja na koja ih upozorava postavljena saobraćajna signalizacija.
    Vidljivost je dobra, osim preko Tresibabe gde je smanjena zbog magle na 70 metara.
    Na magistralnom putu M-5 Paraćin-Zaječar, kod mesta Grza, aktiviralo se klizište na 10 kilometara od Paraćina, uslovljavaju otežan saobraćaj, uz ograničenje brzine kretanja vozila  prema postavljenoj vertikalnoj signalizacija.  Dežurne ekipe putara su na terernu.
    U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, učestali su odroni, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale gde su odroni najizraženiji.
    Zbog izlivanja reke Tamiš, saobraćaj je u prekidu na lokalnom putu L-5, Banatski Despotovac-Botoš-Tomaševac, na deonici Botoš-Tomaševac.

No comments:

Post a Comment