Thursday, March 26, 2009

AMSS

    Prema podacima kojima raspolaže AMSS vozače, u nižim predelima severne i centralne Srbije, očekuju suvi kolovozi. Na putevima južne i zapadne Srbije, u nižim predelima ima mestimično raskvašenog snega, dok u višim predelima na kolovozima ima od 3-5 sm snega, pa je saobraćaj otežan i usporen.
    Vidljivost je dobra, izuzev preko prevoja Tresibaba, na magistralnom putu Niš-Knjaževac, gde magla smanjuje vidljivost na 100 metara.
    Zbog snega na kolovozu, kojeg ima od 3 do 5 cm, na snazi je zabrana kretanja kamionima sa prikolicom i šleperima na svim prilazima Kopaoniku, na putevima koji vode preko Goča, Vlasine, Debelog brda i Bukova, na Goliji, Tari, Crnom vrhu, na prilazu Babinom zubu na Staroj planini, na svim putevima u ivanjičkom kraju, u višim predelima Nove Varoši, Prijepolja i Peštera, na regionalnom putu R-119 Koznica-Drenska klisura, preko Divčibara (deonica Krčmar-Divčibare-Kaona).  Na pomenutim putnim pravcima, za ostale kategorije vozila, zimska oprema je obavezna.
    Putari skreću pažnju na veliki broj oštećenja na kolovozima. Zbog toga upozoravamo sve vozače da budu veoma oprezni i da poštuju saobraćajne propise i ograničenja na koja ih upozorava postavljena saobraćajna signalizacija.
    Na deonici magistralnog puta M/2 Rožaje-Kosovska Mitrovica, u zoni GP Mehov Krš, prilikom miniranja nestabilne kamene kosine došlo je do neplaniranog obrušavanja velike stene na kolovoz, što je juče u popodnevnim satima 25.03.2009., izazvalo potpuni, višečasovni, prekid saobraćaja. Tokom noći je probijena i raščišćena jedna kolovozna traka, pa se saobraćaj sada obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila tom trakom. Vozači putničkih vozila mogu da koriste alternativni pravac Špiljane-Tutin-Vuča. Putari i dalje intenzivno rade na potpunom uklanjanju obrušenogmaterijala, na obezbeđenju nestabilne kosine od daljih obrušavanja i na potpunoj normalizaciji saobraćaja.
    U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, učestali su odroni, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.

No comments:

Post a Comment