Friday, March 20, 2009

Info Grocka


 

U utorak 24 . marta 2009. godine ispred zgrade opštine Grocka u 12 časova obeležiće se desetogodišnjica od početka NATO bombardovanja. Početak programa najaviće oglašavanje sirene za početak opasnosti. Sledi program u kome učestvuju učenici Osnovne muzičke škole iz Grocke, osnovnih škola "Ilija Garašanin" iz Grocke , "Mića Stojković" iz Umčara i KUD iz Vinče. Oglašavanje sirena za prestanak opasnosti najavljuje centralni događaj dolazak maratonaca Atletskog kluba "Plemenito srce" iz Kaluđerice koji će tog dana krenuti ispred hrama Svetog Save put manastira Hilandar. Maraton će biti dug 980 kilometara. Generalni pokrovitelj je Gradska opština Grocka .


 

Uprava za vanredne situacije organizuje obuku vojnika na civilnom služenju vojnog roka za septembarsku i decembarsku klasu 2008. Obuka se sastoji iz tri dela: opšteg, prve pomoći, međunarodnog humanitarnog prava i zaštite od požara i spasavanje iz ruševina. Osim prestavnika Uprave za vanredne situacije i Crvenog krsta Grocka, biće angažovani i predstavnici Instituta za nuklearne nauke Vinča, Geomagnetski zavod iz Brestovika, Javno preduzeće za skloništa Beograd i drugi. Obuka vojnika na civilnom služenju civilnog roka počinje u ponedeljak 23.marta u prostorijama SO Grocka i u prostorijama Crvenog krsta od 8 i 30 do 14 časova a završava se 9. aprila .


 

Crveni krst Grocka u saradnji sa Institutom za tranfuziju krvi Beograd organizuje akciju dobrovoljnog davalaštava krvi. Krv se može dati sutra 21. marta u prostorijama MZ u Begaljici od 8 do 13 časova.


 

Kampanjom pod nazivom "I ja mogu da zaustavim tuberkulozu", u utorak 24. marta 2009.godine obeležiće se Svetski dan protiv ove bolesti. Ovaj slogan predstavlja poruku ohrabrenja, jer svako ima svoju ulogu u zaustavljanju ove bolesti - ljudi koji su oboleli, naučnici, zdravstveni radnici, nastavnici, građani.Tim povodom će volonteri Crvenog krsta Grocka deliti propagandni materijal u školama i u centru Grocke.

No comments:

Post a Comment