Tuesday, March 17, 2009

Vesti

Na današnji dan pre pet godina dogodio se najveći napad na Srbe na Kosovu i Metohiji od uspostavljanja međunarodne administracije. Tokom dvodnevnog nasilja 19 ljudi je poginulo, a 950 ranjeno, proterano je više od 4.000 Srba, uništeno 900 kuća i 35 crkava i manastira, među kojima i spomenici kulture od neprocenjive vrednosti iz 14. i 16. veka.

Taksisti, advokati, privatni lekari, veterinari, ulični prodavci i zanatlije u Srbiji moraće najkasnije do kraja februara 2010. godine da izdaju fiskalne račune prilikom naplate svojih usluga, izjavio je ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević.

Svi Članovi UO Narodnog muzeja podneli ostavke zbog nemogućnosti postizanja dogovora sa Ministarstvom kulture povodom rekonstrukcije zgrade muzeja u Beogradu.

Pobednica "Eurosonga 2007" Marija Šerifović je u subotu predsedavala žirijem na izboru za švedskog predstavnika na ovogodišnjem "Eurosongu", koji će se u maju održati u Moskvi.

Ana Ivanović se plasirala u četvrto kolo WTA turnira u Indijan Velsu pobedom nad Argentinkom Žizelom Dulko, Viktor Troicki pobedio je u drugom kolu Tomaša Berdiha iz Češke sa 2:0, a Zimonjić i Nestor poraženi su od francusko-švajcarskog dubla Gaske / Vavrinka.

Kupovni kurs evra    94.1        prodajni    94,67 dinara.

Najviša temperatura danas    10 stepeni

No comments:

Post a Comment