Wednesday, April 8, 2009

AMSS

Prema podacima kojima raspolaže AMSS, na celoj teritoriji Srbije su povoljne vremenske prilike i dobra vidljivost.

Aktuelna je blokada saobraćaja na Ibarskoj magistrali kod Preljine. Neizvesno je do kada će ova blokada trajati. Postoje lokalne saobraćajnice kojima se ova blokada može obići. Vozačima koji se kreću iz pravca Beograda ka Užicu (ili obrnuto), preporučujemo da koriste put koji vodi preko Valjeva, Kosjerića i Požege (ili obrnuto). Vozači koji putuju za Kraljevo ili dalje na jug, mogu da koriste ili autoput E-75 do Batočine, a atim preko Kragujevca do Kraljeva i dalje, ka jugu, ili "stari" put Beograd-Topola-Kragujevac-Kraljevo i dalje ka, jugu (odnosno obrnuto).
 Saobraćaj je, na autoputevima E-70 i E-75, kao i na važnijim putnim pravcima, pojačanog intenziteta i obavlja se, uglavnom, nesmetano i po suvim kolovozima.

Radi se na interventnoj popravci mosta preko kanala Dunav-Tisa-Dunav kod Vrbasa, na auto-putu E-75, na deonici Novi Sad-Subotica. Planirano je da radovi budu završeni do 31.05.2009. godine. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se obavljati usporeno i prema postavljenoj vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji.

Putari skreću pažnju na veliki broj oštećenja na kolovozima. Zbog toga upozoravamo sve vozače da budu veoma oprezni i da poštuju saobraćajne propise i ograničenja na koja ih upozorava postavljena vertikalna saobraćajna signalizacija.

U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, učestali su odroni, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.

No comments:

Post a Comment