Monday, April 13, 2009

AMSS

    Prema podacima kojima raspolaže AMSS, povoljne vremenske prilike, na celom području Srbije, omogućavaju da se saobraćaj obavlja po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost.    Na važnijim putnim pravcima, kao i na izlazima iz većih gradskih sredina, saobraćaj je pojačanog intenziteta pa vozačima preporučujemo pažljiviju i oprezniju vožnju.

    Zbog izvođenja radova na mostu preko Dunava kod Beške, na autoputu E-75, saobraćaj preko mosta će biti obustavljan, u intervalima od 10-11 i od 12-13 časova, u sledeće dane: danas 13. i sutra 14., 21. i 22. aprila. Alternativni pravci za putnička vozila su petlje Kovilj i Novi Sad (ka Beogradu) i petlja Beška (ka Novom Sadu). Vozači mogu da koriste i put Beograd-Ruma-Novi Sad, odnosno, magistralni put M 22.2 Beograd-Novi Sad, tzv. stari novosadski put.
    Radi se na interventnoj popravci mosta preko kanala Dunav-Tisa-Dunav kod Vrbasa, na auto-putu E-75, deonica Novi Sad-Subotica. Planirano je da radovi budu završeni do 31.05.2009. godine. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se obavljati usporeno i prema postavljenoj vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji.
    U utorak, 14.04.2009. godine počinje interventa popravka mosta preko kanala Dunav-Tisa-Dunav kod Melenaca, na magistralnom putu M/24 Zrenjanin-Kikinda. Planirano je da radovi budu završeni do 30.06.2009. godine. U vreme izvođenja radova, saobraćaj će se obavljati usporeno i prema postavljenoj vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji.
    Putari skreću pažnju na veliki broj oštećenja na kolovozima. Zbog toga upozoravamo sve vozače da budu veoma oprezni i da poštuju saobraćajne propise i ograničenja na koja ih upozorava postavljena vertikalna saobraćajna signalizacija.
    U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, učestali su odroni, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.   

No comments:

Post a Comment