Monday, April 20, 2009

AMSS

    Prema podacima kojima raspolaže AMSS, na širem području Srbije je umereno oblačno vreme, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima, što uslovljava mestimično mokre kolovoze. Zbog magle, vidljivost je smanjena preko Crnog vrha.

     Trenutno je saobraćaj slabijeg inteziteta na skoro svim putnim pravcima, dok se zbog završetka produženog vikenda i Uskršnjih praznika, već sa prvim poslepodnevnim časovima očekuje znatno intezivniji saobraćaj, naročito na Ibarskoj magistrali i prilazima većim gradskim sredinama. Vozačima savetujemo maksimalni oprez za volanom, sporiju vožnju, prilagođenu datim uslovima na putu, kao i više strpljenja i tolerancije prema ostalim učesnicima u saobraćaju.

    Na pojedinim deonicama, na kojima su započeti radovi i gde su prisutni putari sa mehanizacijom, saobraćaj je nešto usporeniji i obavlja se prema postavljenoj vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji.

Zbog radova na sanaciji, tunel "Stara Straževica" biće zatvoren za saobraćaj od sutra u 7 sati pa sve do 3. septembra. Radovi će biti obezbeđeni saobraćajnom signalizacijom.

    Putari skreću pažnju na veliki broj oštećenja na kolovozima. Zbog toga upozoravamo sve vozače da budu veoma oprezni i da v poštuju saobraćajne propise i ograničenja na koja ih upozorava postavljena vertikalna saobraćajna signalizacija.
    U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, učestali su odroni, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.    

No comments:

Post a Comment