Thursday, April 23, 2009

AMSS

    Prema podacima kojima raspolaže AMSS, u odnosu na predhodni dan, na području zemlje, vremenske prilike su nešto povoljnije za obavljanje saobraćaja. U većem delu zemlje je pretežno vedro, osim na području Vojvodine gde je umereno oblačno, a slaba kiša pada u Banatu i na severu Bačke. Vidljivost je dobra, osim u požeškoj kotlini i na Zlatiboru, gde je smanjena zbog magle. U zonama sa maglom, savetujemo vozačima da voze sporije, uz upaljena oborena svetla i držanje većeg rastojanja između vozila.

    Na skoro svim putnim pravcima, saobraćaj  je umerenog inteziteta i obavlja se po pretežno suvim do mestimično vlažnim kolovozima.

    Putari skreću pažnju na veliki broj oštećenja, najčešće u vidu udarnih rupa i deformacija na kolovozima. Zbog toga upozoravamo sve vozače da budu veoma oprezni i da voze brzinom koja će im omogućiti da blagovremeno preduzmu odgovarajuće mere kako bi izbegli oštećenja i deformacije na kolovozu. Neophodno je i da poštuju saobraćajne propise i ograničenja na koja ih upozorava postavljena vertikalna saobraćajna signalizacija.
    U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, učestali su odroni, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.   

No comments:

Post a Comment