Wednesday, April 29, 2009

AMSS

    Prema podacima kojima raspolaže AMSS, tokom prepodneva, u većem delu Srbije očekuje nas umereno oblačno, ali uglavnom suvo vreme, povremeno sa sunčanim intervalima. Posle podne, prema prognozi meteorologa, naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima. Zbog magle, na Kopaoniku je smanjena vidljivost.

    Saobraćaj je umerenog inteziteta na svim važnijim putnim pravcima. Zbog predstojećih praznika, sutra se očekuje pojačan intezitet saobraćaja na izlazima iz većih gradskih sredina, kao i na putevima koji vode ka turističkim centrima.
    Vozačima savetujemo maksimalni oprez za volanom, držanje većeg rastojanja između vozila, sporiju vožnju, prilagođenu datim uslovima na putu, kao i više strpljenja i tolerancije prema ostalim učesnicima u saobraćaju.
    Na pojedinim deonicama, na kojima su započeti radovi i gde su prisutni putari sa mehanizacijom, saobraćaj je nešto usporeniji i obavlja se prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.
    Putari skreću pažnju na veliki broj oštećenja na kolovozima. Zbog toga upozoravamo sve vozače da budu veoma oprezni i da voze poštuju saobraćajne propise i ograničenja na koja ih upozorava postavljena saobraćajna signalizacija.
    U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.

No comments:

Post a Comment