Friday, May 1, 2009

AMSS

    Prema podacima kojima raspolaže AMSS, u većem delu Srbije očekuje nas, uglavnom, promenljivo oblačno vreme, ponegde sa lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Vidljivost je dobra, osim preko planinskih prevoja, gde je smanjena zbog niske oblačnosti ili magle.

    Saobraćaj je pojačanog inteziteta na svim važnijim putnim pravcima. Zbog predstojećih praznika, u popodnevnim satima očekujemo znatno intezivniji saobraćaj, naročito na izlazima iz većih gradskih sredina, kao i na putevima koji vode ka turističkim centrima.
    Vozačima savetujemo da budu maksimalno oprezni, da drže veće odstojanje između vozila, da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da budu strpljivi i tolerantni prema ostalim učesnicima u saobraćaju.
    Putari skreću pažnju na veliki broj oštećenja na kolovozima. Zbog toga upozoravamo sve vozače da budu veoma oprezni i da poštuju saobraćajne propise i ograničenja na koja ih upozorava postavljena saobraćajna signalizacija.
    U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.   

No comments:

Post a Comment