Tuesday, May 5, 2009

AMSS

    Prema podacima kojima raspolaže AMSS, na području Srbije preovlađuje pretežno oblačno vreme, povremeno sa slabom kišom u jugozapadnim i istočnim predelima, dok se lokalni pljuskovi očekuju u poslepodnevnim časovima. Magla smanjuje vidljivosti na Kopaoniku i preko Crnog vrha.
    Na važnijim putnim pravcima, saobraćaj je umerenog inteziteta i obavlja se po pretežno suvim do mestimično vlažnim kolovozima.
    Savetujemo vozačima dodatnu pažnju za volanom, vožnju koja je u potpunosti prilagođena datim uslovima na putu, uz držanje većeg rastojanja između vozila. Takođe, preporučujemo im da budu strpljivi i tolerantni prema ostalim učesnicima u saobraćaju, kao i da izbegavaju nepotrebne rizične situacije, a najčešće su to vožnja pod dejistvom alkohola, preticanje preko pune linije ili obilaženje kolone vozila.      
    Zbog izvođenja radova na mostu preko Dunava kod Beške, na autoputu E-75, deonica Beograd-Novi Sad, saobraćaj će biti u potpunom prekidu, danas, 05. maja 2009. i u četvrtak, 07. maja 2009.  u intervalu od 10-12 časova. Alternativni pravci za putnička vozila su petlja Kovilj i petlja Beška. Vozači mogu da koriste i put Beograd-Ruma-Novi Sad, odnosno, magistralni put M 22.2 Beograd-Novi Sad, poznatiji kao stari novosadski put.
    Zbog radova na sanaciji, tunel "Stara Straževica" će biti zatvoren za saobraćaj do 03.09.2009. god. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu, kao i da u potpunosti poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju o radovima i preusmerenju saobraćaja.
    Putari skreću pažnju na veliki broj oštećenja na kolovozima. Zbog toga upozoravamo sve vozače da budu veoma oprezni i da poštuju saobraćajne propise i ograničenja na koja ih upozorava postavljena saobraćajna signalizacija.
    U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.

No comments:

Post a Comment