Wednesday, May 6, 2009

AMSS

Prema podacima kojima raspolaže AMSS, na području Srbije preovlađuje pretežno vedro vreme, sa pojavom slabe magle preko planinskih prevoja i po kotlinama.

    Na važnijim putnim pravcima, saobraćaj je umerenog inteziteta i obavlja se po pretežno suvim kolovozima.
    Zbog izvođenja radova na mostu preko Dunava kod Beške, na autoputu E-75, deonica Beograd-Novi Sad, nova obustava u saobraćaju nas očekuje sutra u četvrtak, 07. maja 2009. u intervalu od 10-12 časova. Alternativni putevi za putnička vozila su petlja Kovilj i petlja Beška. Vozači mogu da koriste i put Beograd-Ruma-Novi Sad, odnosno, magistralni put M 22.2 Beograd-Novi Sad, poznatiji kao stari novosadski put.
    Počeli su radovi na sanaciji tunela "Stara Straževica", u okviru rehabilitacije kružnog puta R/251. Zbog radova, ovaj tunel će biti zatvoren za saobraćaj do 03.09.2009. god. Vozače upozoravamo da u potpunosti poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju o radovima i preusmerenju saobraćaja.
    Putari skreću pažnju na veliki broj oštećenja, najčešće u vidu udarnih rupa i deformacija na kolovozima. Zbog toga upozoravamo sve vozače da budu veoma oprezni i da voze brzinom koja će im omogućiti da blagovremeno preduzmu odgovarajuće mere kako bi izbegli oštećenja i deformacije na kolovozu. Neophodno je i da poštuju saobraćajne propise i ograničenja na koja ih upozorava postavljena saobraćajna signalizacija.
    U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.    

No comments:

Post a Comment