Friday, June 12, 2009

AMSS

    Prema podacima kojima raspolaže AMSS, povoljne vremenske prilike omogućavaju nesmetano obavljanje saobraćaja. Tokom dana, meteorolozi prognoziraju nestabilno vreme, ponegde sa mogućom kišom i lokalnim pljuskovima.

    Na važnijim i frekventnijim putnim pravcima, van gradskih sredina, saobraćaj je umerenog inteziteta i obavlja se po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost. Pojačan intezitet saobraćaja očekujemo sa prvim popodnevnim satima zbog početka  vikenda.
    Zbog radova na mostu preko reke Crni Timok (most broj 3, neposredno pre ulaska u tunel na deonici Selište-Gamzigradska Banja), na magistralnom putu M-5 Paraćin-Zaječar, potpuna obustava saobraćaja biće prekinuta danas 12. juna, u 17,00 sati.
    Zbog radova na sanaciji mosta preko reke Skrapež, potpuno je obustavljen saobraćaj na obilaznici oko Požege, koja je deo magistralnog puta M-5 Čačak-Užice. Saobraćaj se preusmerava kroz Požegu i prema najavi putara, biće u potpunom prekidu do kraja jula.
    Radi se na sanaciji tunela "Stara Straževica", u okviru rehabilitacije kružnog puta oko Beograda R-251. Zbog radova, ovaj tunel će biti zatvoren za saobraćaj do 03.09.2009.
     U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, učestala je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.

No comments:

Post a Comment