Friday, June 5, 2009

Vesti

Evropska komisija predložiće da se krajem godine ukinu šengenske vize EU za državljane Makedonije, Srbije i Crne Gore, izjavio je Žak Baro, evropski komesar za pravosuđe i unutrašnje poslove.

Vlada Srbije usvojila je juče Nacrt zakona o regionalnom razvoju koji bi trebalo da omogući smanjenje razlika u razvijenosti regiona, a prema tom dokumentu Srbija će biti podeljena na sedam jedinica - Beogradski region, region Vojvodine, Zapadni region, Istočni region, Centralni region, Južni region i region Kosova i Metohije.

Institut za transfuziju krvi pozvao je građane da dobrovoljno daju krv, jer se zalihe i dalje smanjuju i dovoljne su samo za dva dana.

U Kaluđerici uskoro počinje izgradnja novog tržnog centra i benzinske pumpe u glavnoj ulici Vojvode Stepe. Novi tržni centar imaće oko 9 hiljada kvadrata. Izgradnja počinje za koji dan, a planirano je da bude završena do 1. novembra 2009. godine.

Jugoslovenska kinoteka sutra obeležava 60 godina rada, a proslava će biti upriličena u novoj zgradi u Uzun-Mirkovoj, u kojoj radovi još uvek traju.

Košarkašice Srbije otputovale su jutros rano na Evropsko prvenstvo, koje u nedelju počinje u Letoniji.

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor nisu uspeli da se plasiraju u finale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto su u polufinalu izgubili od Leandera Paesa iz Indije i Lukaša Dluhija iz Češke rezultatom 2:0.

Zvanični srednji kurs evra:  94.17 dinara

Danas posle podne naoblačenje, mogući pljuskovi sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura biće 25 stepeni.

No comments:

Post a Comment