Monday, June 8, 2009

Vesti

Prema preliminarnim nezvaničnim rezultatima jučerašnjih lokalnih izbora, "demokrate" osvojile najviše glasova na Voždovcu i Kosjeriću, a u Zemunu "naprednjaci".
Centralni gradski azil za napuštene pse, urađen po svim evropskim standardima, biće otvoren do polovine jula u Rakovici, a u njemu će privremeno naći utočište i do 450 pasa, izjavio je pomoćnik sekretara za komunalne i stambene poslove Vladimir Terzin.
Na Reviji pobednika Petog festivala zabavne muzike „Banja 2009", u Vrnjačkoj Banji, nagradu Gran pri dobila je pevačica Leontina Vukomanović
Jugoslovenska kinoteka obeležila je 6. juna 60 godina postojanja na svečanoj akademiji, u novoj zgradi u Uzun Mirkovoj u Beogradu, dodelom nagrada zaslužnim umetnicima i institucijama i otvaranjem 11. festivala nitratnog filma.
Novosadski književnik Boško Ivkov uručio je u petak uveče nagradu "Đura Jakšić" pesniku Dušku Novakoviću iz Beograda, na svečanoj akademiji u Srpskoj Crnji, čime je označen početak 48. manifestacije "Đurini dani: Liparske večeri"
Švajcarac Federer savladao Robina Soderlinga u finalu Rolan Garosa 3:0 i osvojio 14. grend slem u karijeri.
Košarkašice Srbije ubedljivo su poražene od Litvanije - 71:49 u grupi C Evropskog prvenstva u Letoniji.
Zvanični srednji kurs evra: 94.15 dinara
I u Beogradu meteorolozi najavljuju pretežno sunčano vreme, sa slabim, uglavnom zapadnim vetrom. Maksimalna dnevna temperatura biće oko 29 stepeni.

No comments:

Post a Comment