Wednesday, June 10, 2009

Vesti

Spasilačke ekipe na beogradskom kupalištu Ada Ciganlija imaju sve više intervencija jer posetioci ne poštuju zabranu kupanja do zvaničnog početka sezone. Iz javnog preduzeća Ada ciganlija podsećaju da će sezona kupanja na Savskom jezeru početi kada temperatura vode bude dostigla 22 stepena Celzijusa, a do tada dežurne službe obezbeđenja nastaviće da dežuraju i opominju posetioce da se suzdrže od kupanja.
U toku je internet glasanje za Sedam svetskih čuda, a u konkurenciji je i Đavolja varoš kod Kuršumlije. Turističke organizacije Srbije i Beograda najavili su da će organizovati i javno glasanje za izbor Đavolje varoši danas i u subotu, 13. juna od 11 do 14 sati ispred Kulturnog centra Beograda.
U arhivu Jugoslovenske kinoteke juče je otvoren Centar za digitalnu restauraciju starih filmova.. Zahvaljujući njemu moći će da se restauriraju i najstariji filmovi ili jako oštećene trake, a na taj način produžiće se životni vek mnogim filmovima bar za 100 godina.
Kompozitor Goran Bregović nominovan je za eminentnu nagradu „Gremi” u kategoriji svetske muzike.
Depeche Mode je nakon mesec dana pauze nastavio svetsku turneju koncertom u Lajpcigu, prvim nakon operacije frontmena benda Dejva Gana.
Novak Đoković je Savladao Italijana Simonea Bolelija u prvom kolu "Geri Veber opena" – 2:0
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je u Valmijeri od Turske sa 55:65 i tako takmičenje na Evropskom prvenstvu u Letoniji završila bez pobede.
Zvanični srednji kurs EVRA: 93.97 dinara
U Beogradu će biti sunčano i toplo. Kasno posle podne i krajem dana očekuje se povećanje oblačnosti, lokalno uz pojavu kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, uglavnom južni. Maksimalna dnevna temperatura biće oko 32.

No comments:

Post a Comment