Thursday, June 25, 2009

Vesti

U Srbiji je juče oko 15 časova potvrđen prvi slučaj zaraženosti novim virusom gripa H1N1 kod dvadesetdevetogodišnjeg mladića, koji se sa putovanja iz Buenos Ajresa vratio u Beograd. Preporuka zdravstvenih službi u Srbiji u slučaju otkrivanja novog gripa je da građani treba da povećaju higijenu ruku i disajnih puteva, provetravaju prostorije i drže odstojanje od najmanje jedan metar od drugih osoba.
Ministarstvo energetike danas će napraviti presek kretanja cena nafte na svetskom trzištu. Gorivo u Srbiji moglo bi od subote da poskupi za oko tri dinara.
Naselje „Belvil" na Novom Beogradu svečano otvoreno u prisustvu brojnih zvaničnika. Sve hale spremne za sportska takmičenja. Univerzijada može da počne na vreme, 1. jula.
Nakon rimske bolnice i legijskog logora arheolozi su u Pariskoj ulici kod Kalemegdana otkrili i monumentalne dveri visoke tri i široke najverovatnije četiri metra.
U Muzeju afričke umetnosti u Beogradu se od 25. do 28. juna održava Afro festival, posvećen umetničkom i zanatskom stvaralaštvu zemalja tog kontinenta.
Ovogodišnji 36. međunarodni festival alternativnog i novog teatra INFANT biće otvoren večeras i trajaće do 3. jula u Novom Sadu.
Novak Đoković je savladao Nemca Simona Grojla rezultatom 3:0, dok je Janko Tipsarević eliminisan u drugom kolu turnira u Vimbldonu od 25. igrača sveta Amerikanca Mardija Fiša rezultatom 3:1.
Rukometna reprezentacija Srbije takmičiće se na Evropskom prvenstvu u Austriji 2010. u Grupi B sa Danskom Islandom i Austrijom, odlučeno je žrebom u Beču.
Zvanični srednji kurs evra: 94.02 dinara.
Danas promenljivo oblačno, povremeno sa pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura biće 23 stepena.

No comments:

Post a Comment