Friday, July 31, 2009

Vesti

Iz blagoslov Srpske pravoslavne crkve i dobru volju sveštenstva hrama Sv. Joakima i Ane u Kaluđerici ustupljen je deo zemljišta za potrebe naših najmlađih za izgradnju dečijeg parka. Samu izgradnju i finansiranje obezbedila je Grupa građana- snaga građana u želji da se da primer i svim ostalima organizacijama da je moguće ovakve projekte ostvariti ako postoje sloga, zajedništvo i zajednički ciljevi svih relevantnih faktora na teritoriji naše opštine . Prilikom otvaranja prisustvovalo je 300 mališana i građana ovog naselja. Svečanom otvaranju parka prisustvovali su predsednik opštine Grocka Radovan Todorović , predsednik skupštine opštine Grocka Goran Pekarski , šef kabineta predsednika opštine Vesna Tasev i predstavnici javnih preduzeća i ustanova. Mališani ovog naselja u zabavnom delu programa uživali su u vatrometu koji je uveličao ovaj događaj.


 

U Grockoj ovih dana sve je u znaku priprema za privrednu turističku i kulturnu i sportsku manifestaciju " Gročanske svečanosti 2009". Zvanično otvaranje ovogodišnjih Gročanskih svečanosti planirano je za večeras , kada ce se u centru Grocke proglasiti pobednici u proizvodnji najbolje rakije kajsijevače. Predvidjen je i bogat kulturno umetnicki program . Dva dana kasnije na pozornici na obali Dunava u subotu 1.avgusta odvijaće se takmičenje u kuvanju riblje čorbe . Svi zainteresovani gradjani koji žele da se takmiče u kuvanju riblje čorbe mogu se prijaviti na brojeve telefona 064/6514-127 .


 

Prekjuče su održane finalne utakmice na turniru u malom fudbalu u okviru Gročanskih svečanosti 2009. Prvo mesto u mlađim kategorijama pripalo je ekipi "Budućnost", drugo ekipi "Jadrana" i treće ekipi " Duki Begaljica".U kategoriji starijih selekcija prvo mesto osvojila je ekipa " Mis Petrol ", drugo mesto " Stovarište Marinković" i treće Piloti ". U kategoriji strarijih selekcija za najboljeg strelca proglašen je Milan Dušić, a za najboljeg golmana Nemanja Mladenović, najbolji igrač je Predrag Rajića a za fer plej ekipu proglašena je ekipa "Dunavac1931" .Pehare i diplome fudbalerima uručili su predsednik opštine Grocka Radovan Todorović, predsednik skupštine opštine Grocka Goran Pekarski, predsednik Organizacionog odbora Gročanskih svečanosti, Miladin Sapunđić i Zoran Milićević, član opštinskog veća zadužen za sport.


 

Zvanični srednji kurs evra:  93.46 dinara


 

Danas sunčano i toplo. Maksimalna dnevna temperatura biće 33 stepena.

No comments:

Post a Comment