Tuesday, October 13, 2009

AMSS

Prema podacima kojima raspolaže OC AMSS, umereno do potpuno oblačno vreme preovlađuje na celom području Srbije, sa slabom do umerenom kišom koja uslovljava mokre kolovoze. Na Kopoaniku, Sjenici i Zlatiboru pada jak sneg. Na prilazu Kopaoniku ima mestimično slabog snega na kolovozu, dok se na području Zlatibora on, za sada, ne zadržava na kolovozu. Na prilazima Kopaoniku i preko Zlatibora, vidljivost je smanjena na 30-50 metara. Zbog niske oblačnosti, vidljivost je smanjena i na ostalim putevima koji vode preko planinskih prevoja.
Na prilazima Kopoaniku se preporučuje upotreba zimske opreme, a kamionima sa prikolicom i šleperima se ne preporučuje kretanje.

    Zbog radova na sanaciji klizišta kod mesta Burgijci, ispred petlje za Grdelicu, na magistralnom putu M-1 (autoput E-75), deonica Leskovac-Grdelica, saobraćaj je potpuno  obustavljen do 15.11.2009. godine.


    Zbog dodatnih radova na montaži viseće skele, a u okviru izvođenja sanacionih radova na konstrukciji postojećeg mosta preko Dunava kod Beške, na deonici autoputa E-75 Beograd-Novi Sad,  od ponedeljka 12.10. do srede, 14.10.2009., saobraćaj preko mosta će biti obustavljan dva puta dnevno u periodima od 09,00-10,30 i od 15,00-16,30 sati

    Zbog radova na popravci mosta preko reke Crni Timok, na magistralnom putu M-5 Paraćin-Zaječar, na delu između Selišta i Gamzigradske banje, saobraćaj će biti potpuno obustavljen do utorka, 13.10.2009., do 17 časova.
    Zbog oštećenja dilatacionih spojnica na mostu preko Dunava, na magistralnom putu M-24, deonica Kovin-Smederevo, za saobraćaj je zatvorena jedna strane mosta, pa se saobraćaj obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila, prema postavljenoj vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji. Ovakav režim saobraćaja biće aktuelan sve do završetka radova.
    Zbog radova na sanaciji mosta preko Zapadne Morave, na ulazu u Kraljevo, na magistralnom putu M-23.1 Kragujevac-Kraljevo, preko Vitanovca, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila do 15.11.2009. god. Alternativni putni pravac je Kragujevac- Kraljevo preko Knića i Mrčajevaca.

    Na graničnim prelazima, trenutna zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta.   

No comments:

Post a Comment