Wednesday, December 2, 2009

Vesti 02.12.

Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici jednoglasno usvojila Predlog zakona o budžetu za 2010. godinu.

Broj nezaposlenih u Srbiji u proteklih godinu dana povećao se za 10.000, što ukazuje da domaće tržiste rada nije pogođeno krizom u onoj meri koliko u zemljama okruženja, izjavio je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Vladimir Ilić.

Danas u 12 časova održaće se 23. sednica opštinskog veća Gradske opštine Grocka.Na dnevnom redu naći će se pet tačaka ,sa temama značajnim za uspešan rad lokalne samouprave.

U Srbiji je počeo drugi talas epidemije novog gripa o čemu svedoči blagi rast obolelih, pre svega među decom, potvrdio je juče dr Branislav Tiodorović, član radne grupe za pandemiju. Upravo će deca, kako školska tako i predškolska, najviše biti pogođena tokom drugog talasa koji bi kulminaciju trebalo da dostigne već krajem sledeće nedelje.

Ministarstvo prosvete juče je saopštilo da za sada neće biti ranijeg početka zimskog školskog raspusta, kako se poslednjih dana nagađalo, već da će raspust početi po školskom kalendaru, 30. decembra.

"Ilustratori Kreativnog centra" naziv je izložbe ilustracija koja je, povodom dve decenije od izdavanja prve knjige i postojanja izdavačke kuće "Kreativni centar", organizovana u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu, gde se može pogledati do 5. decembra.

Šesta uzastopna pobeda košarkaša Crvene Zvezde u Trevizu, protiv Benetona su igrali sa 78:71 u drugom kolu Grupe F u Evrokupu.

Partizan večeras (20.45) gostuje Unikahi u 6. kolu Evrolige.

Zvanični srednji kurs evra: 95.22 dinara.

Do kraja dana oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura biće 12.

No comments:

Post a Comment