Tuesday, January 12, 2010

Vesti 12.01.

Nivo Save, Dunava, Drine i Tise i dalje raste, a prema prognozama stručnjaka najkritičnije bi moglo da bude sutra i u četvrtak.

Grupa više od 200 javnih ličnosti na čelu sa Matijom Bećkovićem uputila je zahtev nadležnim institucijama za raspisivanje referenduma o ulasku Srbije u NATO. U zahtevu je navedeno da tako važnu i krupnu odluku moraju doneti građani, a ne stranke i pojedinci, i da se legitiman odgovor može dati samo na demokratskom referendumu.

Rok za prijavu objekta za legalizaciju je 11. mart, u suprotnom, kuća će biti srušena. Popust od 60 odsto za manje od 100 kvadrata samo ako se ceo postupak okonča do kraja godine.

Republička agencija za telekomunikacije otvoriće danas ponude na tenderu za drugog operatera fiksne telefonije u Srbiji.

Naš glavni grad kandiduje se za kulturnu prestonicu Evrope 2020. godine, a rezultati konkursa biće poznati do 2014.

Na dan rođenja rano preminulog makedonskog pevača Tošeta Proeskog, 25. januara, u prodaji će se pojaviti album sa njegovim do sada neobjavljenim pesmama. Pesme će umesto njega otpevati Tošetovi prijatelji - Toni Cetinski, Nina Badrić, Aki Rahimovski i Boris Novković.

Na startu turnira u Sidneju, Viktor Troicki je savladao Florena Seru.

Košarkaši Crvene zvezde u večerašnjem duelu sa Benetonom direktno odlučuju o liderskoj poziciji u grupi F Evrokupa.

Zvanični srednji kurs evra:  97.33 dinara

Danas malo do umereno oblačno. Najviša dnevna temperatura 6 stepeni.

No comments:

Post a Comment