Thursday, January 14, 2010

Vesti 14.01.

Sava i Drina i dalje nadolaze. Vodostaj u Srbiji rašće i u naredna tri dana, posle čega bi nivo reka trebalo da opadne.

U Srbiji su, zaključno sa 12. januarom, potvrđena 674 slučaja obolevanja od gripa izazvanog novim tipom virusa A (H1N1), dok je 71 lice preminulo, saopštili su sa Torlaka.

Vakcinacija đaka protiv novog gripa počeće sledeće nedelje, najverovatnije u utorak. Planom je predviđeno da domovi zdravlja preko škola pozivaju roditelje, koji će morati da budu prisutni tokom vakcinacije dece.

Od kada su ukinute vize za evropske države, potpisnice Šengenskog sporazuma, broj putnika na Aerodromu "Nikola Tesla" koji putuju ka Evropi povećan je za 20 odsto.

Sekretarijat za dečju zaštitu i Udruženje vaspitača Beograda pozvali su Beograđane da svoje novogodišnje jelke sa busenom u petak posade u dvorište najbližeg vrtića.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" dalo je nalog "Mostogradnji" da počne popravku najopasnijih delova Gazele. Sanacija se očekuje u martu, a kompletna obnova mosta na leto.

Treći Međunarodni filmski i muzički festival ,,Kustendorf" počeo jeu Drvengradu na Mećavniku, otkrivanjem statue američkog glumca Džonija Depa.

Košarkaši Partizana izgubili su sinoć u Pireju od grčkog Olimpijakosa sa 81:60 u utakmici desetog kola Grupe B Evrolige.

U polufinalu egzibicionog turnira u predgrađu Melburna, Kujongu, najbolji srpski teniser Novak Đoković izgubio je od devetog tenisera sveta Španca Fernanda Verdaska sa 2:0 u setovima.

Zvanični srednji kurs evra:  97.33 dinara

Do kraja dana malo do umereno oblačno. Najviša temperatura 5 stepeni.

No comments:

Post a Comment