Thursday, February 18, 2010

Vesti 18.02.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da će Korporacija PKB preći u nadležnost grada u narednih mesec dana.

Vlada će poštovati obaveze o ograničenju rasta plata i penzija prihvaćene aranžmanom sa Međunarodnim monetarnim fondom, rekao je potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić, na jučerašnjem sastanku sa predstavnicima MMF.

Naredne školske godine, osim prvaka, besplatne udžbenike dobiće i učenici drugog razreda osnovnih škola, najavio je ministar prosvete Žarko Obradović.

Od 1. marta izvodi iz matičnih knjiga važiće neograničeno, a razne državne službe neće moći da traže dokumenta koja nisu starija od šest meseci.

Grad se nije predomislio oko seče platana u Bulevaru kralja Aleksandra, izjavio je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, navodeći da će drvored biti zamenjen po savetu stručnjaka. Seča platana počinje danas.

Ovogodišnji, 38. međunarodni filmski festival - Fest svečano će u petak, 19. februara, u 19 sati u Velikoj dvorani Sava centra otvoriti srpski glumac, reditelj i producent Ljubiša Samardžić.

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u četvrtfinale turnira u Dubaiju pošto je juče u osmini finala izgubila od Ruskinje Vere Zvonarjeve sa 2:0 u setovima.

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u drugo kolo Gemaks čelindžera u Beogradu, pošto je sinoć u prvom kolu savladao Indijca Somdeva Devarmana sa 2:1.

Zvanični srednji kurs evra: 98.69 dinara

Danas oblačno, moguća je kiša. Najviša dnevna temperatura 10 stepeni.

No comments:

Post a Comment