Wednesday, March 17, 2010

Vesti 17.03.

Situacija oko mosta Gazela opet se komplikuje. Posle potpisivanja ugovora o rekonstrukciji, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas uputio je pismo Javnom preduzeću "Putevi Srbije" u kom je naglasio da od kredita za rekonstrukciju treba odmah odustati, ako je uslov za njegovo povlačenje obezbeđenje stanova za raseljene romske porodice.


 

Fond "Ekotopija" najavio je danas pokretanje kampanje u okviru koje će građani i kompanije u Srbiji po prvi put moći da "usvoje" svoje stablo i na taj način podrže sadnju 18.000 stabala na Tari, gde je vrtložni vetar 1996. godine uništio više od 10 hektara jeline, smrčine i bukove šume.


 

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma održaće se 57. put od 30. marta do 3. aprila. Biće prikazano pedesetak inostranih i tridesetak domaćih filmova u četiri kategorije.


 

Horor-drama Srđana Spasojevića "Srpski film", koja još nema domaćeg distributera, imala je svetsku premijeru na festivalu u američkom gradu Ostin, gde je šokirala publiku, a prve kritike ističu kompetentnost realizacije i tvrde da je film "pomerio granice" grafičkog prikazivanja užasa.


 

Vaterpolo reprezentacija Srbije porazila je Rumuniju u petom kolu Svetske lige, rezultatom 18:5, čime je sinoć na Tašmajdanu na pravi način obeležen sada već tradicionalni Dan vaterpola!


 

Košarkaši Hemofarma su u utakmici 25. kola NLB lige kao gosti pobedili Zagreb sa 83:77 posle produžetaka.


 

Odbojkaši Crvene zvezde savladali su sinoć u Beogradu ekipu gradskog rivala Partizana sa 3:1, u prvoj utakmici polufinalne serije plej-ofa prvenstva Srbije.


 

Zvanični srednji kurs evra:  99.7 dinara.


 

Danas pretežno vedro. Najviša dnevna temperatura 10 stepeni.

No comments:

Post a Comment