Wednesday, March 31, 2010

Vesti 31.03.

Skupština Srbije je posle 13 sati rasprave usvojila Deklaraciju kojom se osuđuje zločin u Srebrenici.

Tender za savetnika za prodaju akcija "Telekoma Srbija" biće objavljen oko 10. aprila, saopštilo je juče Ministarstvo finansija.

Poljoprivredni proizvođači u Srbiji mogu još danas da izvrše upis novih gazdinstava ili obnovu registracije već postojećih gazdinstava, jer ističe poslednji rok za registraciju poljoprivrednih gazdinstava koja je počela 1. februara ove godine.

Gradonačelnik Đilas je posle obilaska podzemne železnice u Beču izjavio da bi izgradnja prve linije beogradskog metroa ukupne dužine 30 kilometara trebalo da počne za dve godine, da će trajati deset godina i da će po jednom kilometru koštati 60 miliona evra.

Osnovna škola ''Sveti Sava'' iz Vrčina organizuje Vaskršnje svečanosti povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa. U danas se ulicom 29.novembra u Vrčinu, od 10 do 12 časova, održava festival maski, gde učestvuju učenici od prvog do četvrtog razreda i deca predškolske ustanove ''Lane'' iz Vrčina. U sutra u istoj ulici od 10 do 12 časova održaće se sportska takmičenja ''U susret Vaskrsenju Hristovom-sport protiv nasilja'', gde će učestvovati učenici od prvog do osmog razreda.

Film reditelja i scenariste Srđana Karanovića "Besa" premijerno je u Beogradu prikazan sinoć u velikoj dvorani centra "Sava"

U trećoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige košarkaši Partizana savladali su u Beogradu, pred više od 22.000 gledalaca, ekipu Makabija iz Tel Aviva sa 81:73, pa su u seriji koja se igra do tri pobede poveli sa 2:1.

Srpski teniser Ilija Bozoljac nije uspeo da se plasira u drugo kolo čelendžer turnira u Napulju pošto je na startu takmičenja izgubio od Španca Pabla Anduhara sa 2:1.

Zvanični srednji kurs evra:  99.76 dinara.

Danas pretežno oblačno, moguća je i kiša. Najviša dnevna temperatura biće 19 stepeni.

No comments:

Post a Comment