Monday, May 24, 2010

Vesti 24.05.

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je juče da je oko 3.200 poljoprivrednika u Srbiji preuzelo 17,8 miliona evra dugoročnih i kratkoročnih kredita koje subvencioniše država.

Neposredni izbori za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina održavaju se 6.juna. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava poziva pripadnike nacionalnih manjina da izađu i glasaju za svoje predstavnike u nacionalnom savetu. Pravo glasa imaju svi građani koji su upisani u posebne biračke spiskove.

Na ovogodišnjem, 63. po redu Kanskom filmskom festivalu, za najbolji film proglašen je večeras tajlandski film "Ujak Bonmi" i njemu je pripala Zlatna palma.

Večerašnjim nastupom Jelene Tomašević u Pozorištu na Terazijama u Beogradu biće završena sezona koncerata nazvanih "Koncerti na Terazijama" i "Koncerti u Srpskom narodnom pozorištu", najavili su organizatori.

Drugog dana Otvorenog prvenstva Francuske u Rolan Garosu na terene će izaći četvoro naših tenisera: Novak Đoković, Ana Ivanović, Jelena Janković i Viktor Troicki.

Muška stonoteniska reprezentacija Srbije pobedom je startovala na prvenstvu sveta koje se održava u Moskvi, pošto je u prvom kolu F grupe savladala Holandiju sa maksimalnih 3:0.

Zvanični srednji kurs evra:  102.23 dinara.

Danas promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, popodne pljuskovi. Najviša dnevna temperatura 24 stepena.

No comments:

Post a Comment