Friday, December 19, 2008

Zvezdarske zimske čarolije


Toplije vreme, vetar i kiša koja je rominjala prethodnih dana nisu dozvolili radnicima SC „Olimp” da juče, kako su planirali, naprave ledeni teren u „zvezdarskoj oazi”, ali sugrađani već za vikend mogu da očekuju otvaranje klizališta u ovom centru. Kako je objasnila Vesna Rosić, direktorka „Olimpa”, do subote očekuju zahlađenje koje će sugrađanima omogućiti da „zaplešu” na tamošnjem ledenom terenu.

Neophodno je da temperatura padne ispod desetog podeoka, a prvi dan po otvaranju klizališta jezdenje po njemu biće besplatno za sve sugrađane. Oni koji nemaju klizaljke mogu da ih iznajme za 150 dinara. U sportskom centru naglašavaju da je obuća za klizanje veoma kvalitetna, jer je nabavljena lane, a ove godine dokupili su klizaljke od broja 39 do 41, jer najviše klizača nosi te brojeve. Biće povećan broj klizačkih termina, organizovaće ih na svaka dva sata. Radnim danima teren će biti otvoren od 16 do 20 časova, a vikendom od 10 do 20 sati, kada počinje poslednji termin za uživanje na kristalnoj površi. Ulaznica za uživanje na ledu biće samo 50 dinara skuplja nego lane, pa će koštati 200 dinara.

– Prethodne godine zainteresovanost sugrađana bila je velika, bez obzira na povećanje broja klizališta u gradu poslednjih godina. Ima dosta zaljubljenika u klizanje koji nas posećuju, a ovo je prilika i za neklizače da dođu i nauče se zdravoj i zabavnoj rekreaciji – objasnila je Rosićeva.

I ove godine za zvezdarske osnovce će od 5. januara, do kraja raspusta biti organizovana besplatna školica klizanja u terminu od 8.30 do 9.30 časova. Kako da naprave prve piruete i okrete učiće ih profesionalni trener na terenu, koji će od prvog sumraka biti osvetljen, a radi uživanja posetilaca i okružen prijatnim muzičkim zvucima.

No comments:

Post a Comment