Friday, January 16, 2009

Konačni kraj Bijelog dugmeta

Alen Islamović, Mladen Vojičić Tifa i Željko Bebek, koji su poslednjih godina održavali uspešne koncerte širom sveta nastupajući pod nazivom „Kad bih bio bijelo dugme”, rešili su da se oproste od publike i povuku. Oproštajni koncert održaće ovoga proleća u Beogradu.

Bivši pevači „Bijelog dugmeta” okupljali su na svojim nastupima po dijaspori publiku iz svih bivših republika, od Makedonije do Slovenije, praveći od koncertnih dvorana i hala raspevanu Jugoslaviju u malom.


Na pitanje zbog čega se povlače i da li je razlog to što ih je Goran Bregović tužio zbog korišćenja imena „Bijelo dugme”, Alen Islamović odgovara:
- Preživeli smo i tužbe i udare, atomski udar sleva, pa zdesna… Umorio sam se od svega. Trenutno sam na skijanju u Alpima i trudim se da se baš odmorim od svih tih peripetija i neprijatnosti koje smo nas trojica preživeli. Jedva čekam da dođem u Beograd jer sam se uželeo tog prekrasnog grada, a put nikako da me nanese - kaže Alen i ističe da voli srpsku metropolu jer ga za taj grad vežu samo prelepe uspomene.
- Zbog toga ćemo nas trojica na proleće odsvirati poslednji koncert na turneji i završiti ovu priču baš u Beogradu. Doći ćemo kao vesnici proleća i ljubavi. Koncert ćemo nazvati „Zbogom, Beograde”. Nećemo više nikome da smetamo. Otići ćemo tiho - setno priča Islamović.

No comments:

Post a Comment