Thursday, January 22, 2009

Nominacije za Zlatnu malinu

Komedija "The Love Guru" Majka Majersa dobila je najviše nominacija za nagrade Zlatna malina, koje se dodeljuje najgorim holivudskim ostvarenjima u protekloj godini. Taj film nominovan je u sedam kategorija, uključujući najgori film i najgora gluma, u kojoj su se našli Majer, Džesika Alba, Vern Trojer i Ben Kingsli.
 
Majers je u filmu "The Love Guru" glavni glumac, koscenarista i producent.

Za Zlatnu malinu za najgori film nadmetaće se i "Disaster Movie" i "Meet the Spartans", "Pretnja", "The Hottie & the Nottie" i "In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale".

Imena dobitnika nagrada biće saopštena 21. februara, dan pred dodelu Oskara.

Paris Hilton je dobila tri nominacije, za najgoru glumicu i najgori filmski par u filmu "The Hottie & the Nottie", kao i za najgoru žensku epizodnu ulogu u filmu ""Repo! The Genetic Opera".

Edi Marfi, koji je prošle godine dobio Zlatnu malinu za najgoreg glumca, najgoru mušku i žensku epizodu u filmu "Norbit", ove godine dobio je dve nominacije, za najgoreg glumca i filmski par sa samim sobom u naučnofantastičnoj komediji "Meet Dave".

Dve nominacije dobila je i Kameron Dijaz, za najgoru glumicu i filmski par sa Aštonom Kučerom u filmu "Vegas za dvoje". I Al Paćino je nominovan za najgoreg glumca, u krimi trilerima "88 minuta" i "Pravično ubistvo".

U kategoriji najgora glumica nominovane su junakinje rimejka filma "Žene" Anet Bening, Eva Mendes, Debra Mesing, Džada Pinket Smit i Meg Rajan.

U istoj kategoriji nominaciju je dobila i Kejt Hadson, za "Lovca na blago" i "My Best Friend's Girl".

Uve Bol nominovan je za tri filma, za režiju ostvarenja "In the Name of the King", "1968: Tunnel Rats" i "Postal", kao i za epizodnu ulogu u filmu "Postal" i za filmski par.

Režiser filmova "Bloodrayne", "Alone in the Dark" i "House of the Dead", Bol će dobiti i specijalnu nagradu za najgora dostignuća u karijeri.

No comments:

Post a Comment