Thursday, February 5, 2009

Google me :o)

Broj korisnika interneta u svetu u 2008. je premašio je milijardu, a više od 75 odsto njih koristi usluge internet kompanije Google.

Sajtove Gugla lani je posetilo 772 miliona korisnika, što je 32 odsto više nego 2007. godine. U podatke nisu uračunati internet kafei i pristup sa mobilnih telefona.

Broj posetilaca Jahuovih internet stranica uvećan je za 16 odsto na 562,6 miliona, a Majkrosofta za 20 odsto na 647 miliona posetilaca.

Analitičari smatraju da je Gugl zabeležio najveći rast zahvaljujući tome što vrtoglavom brzinom dodaje nove mogućnosti u elektronskoj pošti.

Ovog meseca, Gugl je uveo mogućnost da se elektronska pošta snima na kompjuter, tako da korisnici mogu da je čitaju i kada nisu priključeni na internet.

Ta mogućnost je obznanjena saopštenjem koje je Gugl izdao, za razliku od većine drugih novina koje nisu na taj način obznanjivane, a koje korisnici mogu pronaći u Guglovoj internet pošti "dži mejl" (Gmail), u odeljku "labs" koji se nalazi u "podešavanjima" odnosno "setings" (Settings).

Odeljak za nove funkcije elektronske pošte "labs" uveden je u junu i od tada su uvedene 34 novine, poput slanja poruka na mobilne telefone sa interneta i opcije koja treba da spreči slanje nepromišljenih poruka tako što korisnicima zadaje lake matematičke zadatke koje moraju da urade pre nego što pošalju poruke u "sitnim" satima.

No comments:

Post a Comment