Thursday, February 19, 2009

Vesti

U nastojanju da postane zaštićeni spomenik Centra za svetsku baštinu, Đavolja varoš zauzeo prvo mesto u Evropi, a 11. u svetu posle završetka prvog kruga internet glasanja.
Penzioneri stariji od 65 godina, koji primaju penzije niže od republičkog proseka, od 1. marta će imati pravo na besplatan prevoz u vozilima javnog gradskog prevoza na području Beograda u dnevnom saobraćaju.
Primena odredbi Strategije za podsticanje rađanja u Srbiji, usvojene pre više od godinu dana, najverovatnije će biti odgođena zbog svetske ekonomske krize.
Svoje najveće priznanje za doprinos svetskom filmu - Zlatni pečat, Jugoslovenska kinoteka dodeliće britanskom glumcu Rejfu Fajnsu i poljskom reditelju Ježiju Skolimovskom, potvrđenim gostima ovogodišnjeg 37. izdanja Festa.
Košarkaši Partizana i Hemofarma se sastaju u polufinalu kupa Srbije pošto su u Nišu pobedili Vojvodinu i Borac iz Čačka.
Troicki i Zimonjić posle jučerašnjih pobeda nastavljaju učešće na Gemaks turniru u Beogradu, a Ana Ivanović se plasirala u četvrtfinale turnira u Dubaiju.
Kupovni kurs evra 94.25; prodajni 94.81 dinara
Najviša temperatura danas -1 stepen.

No comments:

Post a Comment