Thursday, March 19, 2009

Vesti

Na inicijativu Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata, koju je prihvatilo Ministarstvo trgovine,Sve opštine u Beogradu i cela Srbija će u roku od mesec i po dana dobiti radnje sa nižim cenama za 15 osnovnih prehrambenih proizvoda.

Komisija za nazive ulica grada Niša donela je juče odluku o promeni naziva Južnog bulevara u tom gradu u Bulevar Šabana Bajramovića, a odluku bi trebalo da potvrde odbornici Skupštine Niša na narednoj sednici.

Ovog leta u Beogradu je u planu održavanje "Parade ponosa" gej parade, osam godina nakon što su ekstremisti i huligani pretukli učesnike neuspele gej parade.

Srpski manastir Visoki Dečani na Kosovu jedno je od "deset najugroženijih kulturnih mesta u svetukoja se moraju videti", piše u Martovskom broju vašingtonskog "Smitsonijan" magazina.

Obnova pravoslavnih hramova na Kosovu i Metohiji, koji su razoreni u vreme pogroma 17. marta 2004. godine trebalo bi da počne uskoro. U ovu svrhu je Unesko prikupio 5,5 miliona dolara.

Novak Đoković je nastavio sa odbranom titule u Indijan Velsu trijumfom u napornom i izjednačenom meču sa Stanislasom Vavrinkom, rezultat po setovima 7:6 -7:6

Ivanovićeva je u četvrtom kolu turnira u Indian velsu nadigrala Italijanku Flaviju Penetu - 2:1.

Rukometaši Srbije gostuju večeras Bosni i Hercegovini u petom kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Austriji 2010.

Kupovni kurs evra    94.1            prodajni    94.67 dinara

Najviša temperatura danas 7 stepeni.

No comments:

Post a Comment