Tuesday, April 21, 2009

AMSS

    Prema podacima kojima raspolaže AMSS, osim na jugu i mestimično u Šumadiji, gde je vedro, u ostalim predelima Srbije je pretežno oblačno vreme, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima, što uslovljava mestimično mokre kolovoze. Na području Sjenice, kao i na Crnom Vrhu, na putu Bor-Žagubica, vidljivost je smanjena zbog magle.

     Trenutno je saobraćaj umerenog inteziteta na skoro svim putnim pravcima. Vozačima savetujemo maksimalni oprez za volanom, držanje većeg rastojanja između vozila, sporiju vožnju, prilagođenu datim uslovima na putu, kao i više strpljenja i tolerancije prema ostalim učesnicima u saobraćaju.
    Zbog izvođenja radova na mostu preko Dunava kod Beške, na autoputu E-75, saobraćaj preko mosta će biti obustavljan danas i sutra u intervalima od 10-11 i od 12-13 časova. Alternativni pravci za putnička vozila su petlje Kovilj i Novi Sad (ka Beogradu) i petlja Beška (ka Novom Sadu). Vozači mogu da koriste i put Beograd-Ruma-Novi Sad ili magistralni put M-22.2 Beograd-Novi Sad, poznatiji kao stari novosadski put.
    Putari skreću pažnju na veliki broj oštećenja na kolovozima. Zbog toga upozoravamo sve vozače da budu veoma oprezni i da poštuju saobraćajne propise i ograničenja na koja ih upozorava postavljena vertikalna saobraćajna signalizacija.
    U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, učestali su odroni, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.    

No comments:

Post a Comment