Tuesday, April 21, 2009

INFORMATIVNA SLUŽBA OPŠTINE GROCKA


 


 

Udruženje žena Begaljice učestvovalo je na Petom međunarodnom Vaskršnjem Etno festivalu u Ponjani. Učesnici festivala su bili udruženja iz Makedonije, Republike Srpske, Grčke i Srbije. U takmičarskom delu festivala Udruženje žena Begaljice osvojili su prvo mesto za najuređeniji štand i treće mesto za Uskršnju tortu koju je napravila Slavica Simeunović. Još jedno prvo mesto pripalo je u revijalnom delu festivala kada su domaćice osvojile nagradu za lepotu i šarm. Na ovoj manifestaciji učestvovalo je 106 udruženja što se smatra još većim uspehom žena iz Begljice koje godinama osvajaju prva mesta na etno festivalima u zemlji i inostranstvu.

-------------------------------------------------------------------------------------------------


 

U Centru za kulturu Grocka u toku je izložba mladih umetnika Mirjane Radovanović i Denisa Dimovskog koji su osvojili nagradu umetničkog žirija na prvoj izložbi malog formata pod nazivom" Ispitivanja" . Izložba se može pogledati od 10 do 20 časova svakog dana a otvorena je do 9 maja. U Centaru za kulturu Grocka u okviru manifestacije Dani Beograda otvorena je i izložba Terratorija -Umetnost darivanja. Belef teatar darivao je Centru figure autora Andree Petrović, Miroslava Havrilova, Mione Stefanović, Kristine Jovanović, Marka Lađušića i Smilje Ignjatović. Otvaranju izložbe prisustvovo je i član veća opštine Grocka zadužen za kulturu Vladimir Lukić.

-------------------------------------------------------------------------------------------------


 

Crveni krst Grocka u saradnji sa Institutom za tranfuziju krvi Beograd organizovao je akciju dobrovoljnog davanja krvi u OŠ "Mića Stojković" u Umčarima. Tom prilikom prikupljeno je 9 jedinica krvi. Sledeća akcija planirana je 27. aprila u OŠ "Sveti Sava" u Vrčinu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 

Utakmice Šestog tradicionalnug uskršnjeg turnir u malim fudbalu u Brestoviku igraju se danas od 13 časova. Finale se igra večeras u 19 časova. Organizator turnira Sportsko društvo Brestovik , pokrovitelj MZ Brestovik i domacin SO Grocka i sponzori obezbedili su nagrade, pehare i medalje pobednicima. Svečano proglašenje pobednika planiran je posle 22 časa. Na turniru je igralo 30 ekipa sa područja grada Beograda i Smedereva.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments:

Post a Comment