Wednesday, April 22, 2009

AMSS

    Prema podacima kojima raspolaže AMSS, vremenske prilike nisu naklonjene učesnicima u saobraćaju. Slaba kiša koja pada na području Novog Sada, Valjeva i Kraljeva, na Crnom vrhu, u Zlatiborskom kraju, mestimično na jugu i jugoistoku, uslovljava da se saobraćaj obavlja po mestimično mokrim kolovozima. U ostalim krajevima Srbije je pretežno oblačno vreme, a prema prognozi meteorologa, tokom dana, mogući su lokalnim pljuskovima, na severu i jugu zemlje. Magla smanjuje vidljivost na Zlatiboru i Kopaoniku.

     Trenutno je saobraćaj umerenog inteziteta na skoro svim putnim pravcima.

    Iako su za danas najvljeni radovi na mostu preko Dunava kod Beške, na autoputu E-75, putari neće raditi na ovoj deonici, tako da danas neće biti ni obustave saobraćaja, a o sledećem terminu izvođenja radova blagovremeno ćemo Vas obavestiti .
    Putari skreću pažnju na veliki broj oštećenja na kolovozima. Zbog toga upozoravamo sve vozače da budu veoma oprezni i da voze brzinom koja će im omogućiti da blagovremeno preduzmu odgovarajuće mere kako bi izbegli oštećenja i deformacije na kolovozu. Neophodno je i da poštuju saobraćajne propise i ograničenja na koja ih upozorava postavljena vertikalna saobraćajna signalizacija.
    U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, učestali su odroni, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.  

No comments:

Post a Comment