Wednesday, April 22, 2009

Vesti

Misija Evropske komisije dolazi danas u dvodnevnu posetu Beogradu da bi sa predstavnicima Vlade Srbije razgovarala o paketu finansijske pomoći od oko 100 miliona evra.

Na Beoogradskom sajmu danas će biti otvoren 35. međunarodni sajam građevinarstva na kojem će učestvovati oko 1.100 domaćih i stranih izlagača.

Današnji svetski dan knjige biće obeležen i u Beogradu prigodnim programima na Kolarcu i u prostorijama Biblioteke grada Beograda, i poklonima u Laguninim i Deretinim knižarama.

Aktivisti Zelene omladine Srbije okupiće se danas od 15 do 17 časova na platou ispred Beoizloga u Knez Mihailovoj ulici, kako bi na Danu planete podigli ekološku svest građana.

U Parizu je promovisana Svetska digitalna biblioteka Uneska, a posetiocima internet sajta www.wdl.org biće dostupni jedinstveni kulturni sadržaji iz biblioteka i arhiva širom sveta, a među zemljama koje su uključene u ovaj projekat nalazi se i Srbija, za sada jedina iz regiona.

Košarkaš Taukeramike i srpski internacionalac Igor Rakočević dobitnik je ovogodišnjeg trofeja Alfonso Ford, koji Evroliga dodeljuje najboljem strelcu tog takmičenja.

Jasna Šekarić osvojila je 12. mesto vazdušnim pištoljem na Svetskom kupu u Pekingu.

Kupovni kurs evra    92,85        prodajni    93,4 dinara

Najviša temperatura danas 18 stepeni

No comments:

Post a Comment