Friday, April 24, 2009

AMSS

    Prema podacima kojima raspolaže AMSS, na području Srbije vremenske prilike su povoljne za obavljanje saobraćaja, jer je u većem delu zemlje pretežno vedro i bez magle, pa je i vidljivost dobra.

    Saobraćaj  je umerenog inteziteta na svim putnim pravcima i obavlja se po suvim kolovozima.
    Na pojedinim deonicama, na kojima su započeti radovi i gde su prisutni putari sa mehanizacijom, saobraćaj je nešto usporeniji i obavlja se prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.
    Vozačima savetujemo maksimalni oprez za volanom, držanje većeg odstojanja između vozila, sporiju vožnju, prilagođenu datim uslovima na putu, kao i više strpljenja i tolerancije prema ostalim učesnicima u saobraćaju.
    Putari skreću pažnju na veliki broj oštećenja na kolovozima. Zbog toga upozoravamo sve vozače da budu veoma oprezni i da poštuju saobraćajne propise i ograničenja na koja ih upozorava postavljena saobraćajna signalizacija.
    U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.   

No comments:

Post a Comment