Thursday, April 9, 2009

Vesti

Nacionalna služba za zapošljavanje očekuje da bi stopa nezaposlenosti u Srbiji mogla do kraja godine da poraste sa sadašnjih 14 na 17,18 odsto.

Najveća gradska svetkovina Dani Beograda po sedmi put biće održana od 16. do 19. aprila. Beograđanima i njihovim gostima ponuđen je bogat kulturni, obrazovni i sportski program, koji će obilovati pozorišnim predstavama, izložbama, koncertima, a zainteresovani će moći da idu u organizovano razgledanje grada i kulturno-istorijskih spomenika.

Sutra će Gradska opština Grocka dodeliti stipendije najuspešnijim studentima sa teritorije opštine. Na konkurs se ukupno prijavilo 37 studenata, a da bi dobili stipendiju bilo je potrebno da imaju prebivalište na teritoriji opštine Grocka i prosek tokom studija viši od 9.0. Prema rečima predsednika opštine Grocka Zorana Jovanovića, u planu je da nagrađivanje najuspešnijih studenata bude praksa i narednih godina, jer je ovo najbolji način da se vodi računa o budućnosti opštine. Prijem studenata će se organizovati 9. aprila 2009. godine u 15 sati u velikoj sali opštine Grocka.

Povodom Osmog aprila Svetskog dana Roma Esma Redžepova je u Centru Sava održala koncert. Svetski parlament Roma, dodelio je toj velikoj romskoj umetnici povelju za očuvanje romske kulture.

Ministarstvo kulture je saopštilo da su ministri kulture Srbije i Ukrajine, Nebojša Bradić i Vasilj Volodimirovič Vovkun u Kijevu otvorili manifestaciju "Dani srpske kulture u Ukrajini".

Hokejaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Kine u drugom kolu Svetskog prvenstva u hokeju na ledu Druge divizije, grupa A, rezultatom 5:3.

Jelena Janković pobedila Italijanku Frančesku Skjavone na turniru u Marbelji sa 2:0

U 136. derbiju Partizan dobio Crvenu zvezdu sa 2:0

Kupovni kurs evra    93,11        prodajni    93,67 dinara.

Najviša temperatura danas 26 stepeni.

No comments:

Post a Comment