Thursday, June 4, 2009

AMSS

Prema podacima kojima raspolaže AMSS, u većem delu Srbije, nakon mestimično maglovitog jutra, prepodne nas očekuje sunčano, dok će posle podne, prema prognozi meteorologa,  doći do naoblačenja sa kišom i lokalnim pljuskovima. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost preko Crnog Vrha, na putu Bor-Žagubica, u Požeškoj kotlini, kao i na području Sjenice.    Na važnijim i frekventnijim putnim pravcima, van gradskih sredina, saobraćaj je umerenog inteziteta i obavlja se po pretežno suvim do mestimično vlažnim kolovozima.

    Zbog izvođenja radova na mostu preko Dunava kod Beške, na autoputu E-75 na deonici Beograd-Novi Sad, saobraćaj će, preko mosta, biti obustavljen, danas, u četvrtak, 04. juna 2009.godine, u intervalu od 10-13 časova. Alternativni pravci za putnička vozila su petlje Kovilj i Novi Sad (ka Beogradu) i petlja Beška (ka Novom Sadu). Vozači mogu da koriste i magistralni put M-22.2 Beograd-Novi Sad, tzv. stari novosadski put, kao i put Beograd-Ruma-Novi Sad.
    Zbog radova na mostu preko reke Crni Timok (most broj 3, neposredno pre ulaska u tunel na deonici Selište-Gamzigradska Banja), na magistralnom putu M-5 Paraćin-Zaječar, saobraćaj će biti potpuno obustavljen do petka, 12. juna, do 17,00 sati. Za vreme dok traje potpuna obustava saobraćaja: vozači koji idu iz Paraćina za Zaječar, Negotin ili Knjaževac, mogu da koriste alternativni put od Selišta ka Boru, pa preko Nikoličeva za Zaječar i dalje. Vozači koji idu iz Knjaževca i Zaječara ka Paraćinu, mogu da koriste regionalni put Zaječar-Boljevac, preko Lubnice, i dalje ka Paraćinu ili napred navedeni pravac Zaječar-Bor (preko Nikoličeva)-Selište i dalje ka Paraćinu.
    Zbog radova na sanaciji mosta preko reke Skrapež, potpuno je obustavljen saobraćaj na obilaznici oko Požege, koja je deo magistralnog puta M-5 Čačak-Užice. Saobraćaj se preusmerava kroz Požegu, prema postavljenoj vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji, pa vozače upozoravamo da voze oprezno i da u potpunosti poštuju sva upozorenja i ograničenja. Saobraćaj na obilaznici oko Požege će, prema najavi putara, biti u potpunom prekidu do kraja jula.
    Radi se na sanaciji tunela "Stara Straževica", u okviru rehabilitacije kružnog puta oko Beograda R-251. Zbog radova, ovaj tunel će biti zatvoren za saobraćaj do 03.09.2009. Vozače upozoravamo da u potpunosti poštuju sva ograničenja i zabrane definisane postavljenom saobraćajnom signalizacijom, koja reguliše i način preusmeravanja saobraćaja.
         Zbog obilnih padavina tokom predhodnih dana, u klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, učestala je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.

No comments:

Post a Comment