Monday, June 1, 2009

Vesti

Mobilni operateri u Srbiji počeće danas primenu dodatnog poreza na usluge mobilne telefonije od deset odsto. Porez će važiti za sve pozive, standardne tekstualne i multimedijalne poruke, prenos podataka i dodatne usluge u zemlji i inostranstvu.

U zdravstvenim ustanovama u Srbiji od danas obavezno je izdavanje fiskalnih računa za preglede van zdravstvenog osiguranja koji se naplaćuju.

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je juče da je komisija Ministarstva prosvete izabrala komplete udžbenika za prvake koji u septembru treba da ih dobiju na besplatno korišćenje i da će tokom sledeće sedmice spisak knjiga i izdavača biti dostavljen školama na izjašnjavanje.

Sledeće godine svi penzioneri koji primaju manje od 15.000, mesečno će dobiti po 4.000 od grada Beograda. Porodilje koje nisu zaposlene dobiće 12 nadoknada u iznosu od 21.000 dinara, što je današnji prosek primanja. kaže zamenik gradonačelnika Milan Krkobabić.

Danas od 8-14h planirano je isključenje struje u Grockoj, ulica Bulevar revolucije.

Ana Ivanović je poražena od Viktorije Azarenke 0:2 u osmini finala Rolan Garosa. Nenad Zimonjić i Danijel Nestor su pobedili Nemca Kristofera Kasa i Holanđanina Rogijera Fasena sa 2:0; Novaka Đokovića je porazio Nemac Filip Kolšrajber sa 3:0

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je u gostima od Bugarske sa 2:3, u drugom meču, drugog kola Grupe A Evropske lige.

Zvanični srednji kurs evra:  94.84 dinara

Danas oblačno i kišovito vreme. Najviša temperatura će biti 20 stepeni.

No comments:

Post a Comment