Tuesday, June 2, 2009

Vesti

Evropska komisija pre saopštavanja stava o zemljama koje su najbolje napredovale ka belom šengenu mora da sačeka stavove država članica EU.
Republički zavod za statistiku saopštio je da su cene robe i usluga u Srbiji u maju u proseku više za 1,5 odsto u odnosu na prethodni mesec, pri čemu su cene robe više za 2 odsto, dok su cene usluga povećane za 0,3 odsto.
Države članice Okvirnog sporazuma o slivu Save potpisale su juče u Beogradu Protokol o sprečavanju zagađenja te reke tokom plovidbe.
Pri kabinetu gradonačelnika Beograda obrazovano je savetodavno telo osoba sa invaliditetom, čiji je zadatak da se na što efikasniji način unapredi položaj ovih sugrađana.
Žiri 18. međunarodnog filmskog festivala "Zlatni vitez" u ruskom gradu Lipecku dodelio je u kategoriji umetničkog filma istoimenu nagradu i diplomu srpskom reditelju Goranu Markoviću za njegov film Turneja.
Pop pevačica Aleksandra Kovač održaće koncert 12. juna u 21 čas u bašti SKC.
Takmičarski festival domaćeg igranog filma u Sopotu - 38. Sofest biće održan od 2. do 6. jula, i na njemu će učestvovati deset novih srpskih filmova.
Jelenu Janković juče je u osmini finala Rolan Garosa porazila rumunska teniserka Sorana Kirstea - 1:2. U konkurenciji je od naših ostao samo Nenad Zimonjić, koji s Danijelom Nestorom danas igra meč četvrtfinala muških parova s ruskim dublom Igor Kunjicin – Dmitri Tursunov.
Zvanični srednji kurs evra: 94.26 dinara
Danas oblačno i kišovito. Najviša temperatura biće 17 stepeni.

No comments:

Post a Comment