Tuesday, June 2, 2009

AMSS

    Prema podacima kojima raspolaže AMSS Na području Srbije preovlađuje oblačno, prohladno vreme povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima koji uslovljavaju mokre kolovoze. Prema prognozi meteorologa, lokalne nepogode praćene gradom, jakim vetrom i većom količinom padavina očekuju se na jugu i istoku naše zemlje. Magla smanjuje vidljivost preko Crnog Vrha, na putu Bor-Žagubica, na Zlatiboru i na području Leskovca.

    Na važnijim i frekventnijim putnim pravcima, saobraćaj je umerenog inteziteta.

    Zbog obilnih padavina tokom predhodnog dana, kolovozi su uglavnom mokri, a kolotrazi i ostala udubljenja na putu su ispunjena vodom i teže uočljiva, zbog čega vozačima savetujemo maksimalni oprez za volanom, sporiju i oprezniju vožnju, koja je potpunosti prilagođena datim uslovima na putu, kao i držanje većeg rastojanja između vozila.
    Zbog ozbiljnih oštećenja mosta preko reke Skrapež i radova na njihovoj sanaciji, potpuno je obustavljen saobraćaj na obilaznici oko Požege, koja je deo magistralnog puta M-5 Čačak-Užice. Saobraćaj se preusmerava kroz Požegu, prema postavljenoj vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji, pa vozače upozoravamo da voze oprezno i da u potpunosti poštuju sva upozorenja i ograničenja. Saobraćaj na obilaznici oko Požege će, prema najavi putara, biti u potpunom prekidu do kraja jula.
    Zbog većeg odrona, saobraćaj je u potpunom prekidu na regionalnom putu R-113 Pecka-Ljubovija. Ekipe putara su na licu mesta, a normalizacija saobraćaja se očekuje tokom dana.
    Radi se na sanaciji tunela "Stara Straževica", u okviru rehabilitacije kružnog puta oko Beograda R-251. Zbog radova, ovaj tunel će biti zatvoren za saobraćaj do 03.09.2009.   

   U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.

No comments:

Post a Comment